Aziatische tortilla & Pinot Gris

Snel recept voor aziatische tortilla met o.a. kip, little gem sla, peultjes, gembersiroop, kokos, koriander en sesamzaadjes. Verrassend en eens iets anders. #tortilla

Wat maakt een tortilla tot een Aziatische tortilla? Tja, dat is de bijzondere vulling van kip in kokos, met gember en sesamzaad. Lichte pittigheid op de achtergrond. Hier gaan Mexico en Azië vrolijk hand en hand. En dat is zeker geen straf! In een mum van tijd op tafel. Ook altijd fijn!

Welke wijn bij Aziatische tortilla?

Bij deze Aziatische tortilla past een volle pinot gris van Yealands uit Nieuw Zeeland (Gall&Gall). Die smaakt naar rijpe perzik en peer, ook een tikje kruidig met een heerlijk verfrissende afdronk. Zo’n wijn combineert als geen ander fantastisch met Aziatische gerechten. Zijn frisheid past goed bij de knapperige little gem-sla en peultjes. De ronde fruitaroma’s worden extra geaccentueerd door ingrediënten als gembersiroop, kokos en sesamzaadjes.

Muziek: het nummer  ‘Septemberfield’ van de Canadese singer-songwriter Frazy Ford, afkomstig van haar dubuutalbum Obadiah uit 2010. Ze was ook de lead-zangeres van het trio Be Good Tanyas.

4 personenca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 g broccoliroosjes
  • zout
  • ½ gegrilde kip (poelier)
  • 2 el olie
  • 3 bosuitjes, in schuine stukjes
  • 150 g peultjes
  • 1 rode peper, in halve ringetjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 sachet kokoscrème à 50 g
  • versgemalen peper
  • 2 el gembersiroop
  • 8 kleine zachte wraptortilla’s (Gordita)
  • 1 little gem, losse blaadjes in lengte gehalveerd
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 4 el korianderblaadjes

Stap 1

Kook de broccoli in weinig water en zout ca. 1 minuut. Laat uitlekken in vergiet. Haal het kippenvlees van het bot en verdeel het in mooie draderige stukjes. Verhit de olie in een wok. Bak lente-ui, peultjes, rode peper, knoflook en broccoli ca. 2 minuten. Voeg kip en kokos eraan toe en laat de kokos oplossen. Breng op smaak met zout, peper en gembersiroop.

Stap 2

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel achtereenvolgens op elke tortilla; slablaadjes, kipmengsel en sesamzaad. Bestrooi met korianderblaadjes. Rol ze op. Serveer met een yoghurtsausje met geraspte limoenschilletjes.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef@2 2013.
Credits: Fotografie Ernie Enkelaar, Food Sander de Ponti, Styling Hanna van den Bos

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Snel recept voor aziatische tortilla met o.a. kip, little gem sla, peultjes, gembersiroop, kokos, koriander en sesamzaadjes. Verrassend en eens iets anders. #tortilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *