Portfolio

Als bladenmaker ben ik gespecialiseerd in printproducten. Mijn redactionele kracht ligt op het vlak van: Coördinatie — Culinaire producties verzorgen — Concepten bedenken.
Kijk voor de mogelijkheden op jolandevos.nl

Mijn portfolio op tijdschriftgebied ziet er zo uit:


02gw00-cover-02_kleinerGOLF.NL Weekly

De NGF maakt 2 tijdschriften: GOLF.NL Weekly en GOLF.NL. Sinds maart 2015 vul ik elke 2 weken de Weekly-krant met een culinaire rubriek Beproefd.


 

Lekker 500 en Extra Lekker

Eind 2014 heb ik voor de Lekker Restaurantgids drie chef-koks mogen interviewen, en voor de eerste special van 2015 opnieuw. Voor dit nummer zelfs zeven koks. Dit resulteerde in 37 pagina’s redactie van mijn hand. Ook voor nummer twee interviewde ik opnieuw zeven chefs. Leuk! Hier volgt een impressie:

p24-33 Culi_Ontbijt_Bridges

p34-41 Culi_Lunch

p24-35 Culi at home Groen Lantaarn

p36-45 Culi at home Boreas

p46-55 Culi at home Bij Jef

p77-88 ChefsChoise

Gall&Gall

Vier jaar lang heb ik de culinaire rubriek ‘Sterke Duo’s’ gemaakt voor het consumentenblad van Gall&Gall Proef&. Dit blad verschijnt 9 keer per jaar. Daarnaast heb ik de receptuur verzorgd voor 3 kookboekjes.


pers-wijnen

Perswijn

Voor het novembernummer in 2009 én 2012 maakte ik een verhaal over ‘De leukste wijnbars’ in Nederland.


Omslag Gouda en omgeving kookt FC

Gouda kookt

In samenwerking met Fun4Publishing dit handzame kookboek gemaakt met de beste foodadressen van Gouda. Aangevuld met ruim 60 recepten en wijn/spijsadviezen.


AllerHande

Aan de wieg gestaan van dit populaire supermarkttijdschrift voor de klanten van Albert Heijn. Van 1986 tot 1992 heb ik hiervoor de totale redactionele begeleiding verricht.


tip

Tip Culinair

Mijn carrière als culinair journalist begint bij dit, inmiddels ter ziele gegane, foodmagazine. Dit was de eerste titel in Nederland die zich als special interest magazine op het gebied van food presenteerde.


TeleVizier/AvroBode

Voor de omroep van de Avro werden indertijd door een redactie van ruim 25 redactieleden elke week twee programmabladen gemaakt. Hier had ik de dagelijkse redactionele leiding.


TrosKompas

Vier jaar lang heb ik voor dit omroepblad de hoofdredactionele leiding verricht.


smullen-met-sterren

Smullen met sterren

Kookboekje met de favoriete recepten van Nederlandse tv-sterren. Samengesteld vanuit een rubriek uit het omroepblad Troskompas.


Vriendin

Vriendin

Het concept moest worden aangepast. In een half jaar tijd heb ik dit vrouwenblad gerestyld naar een nieuwe moderne bladformule.


Doc's

DOC’s

Dit glossy Business Magazine heb ik gemaakt voor Ricoh Nederland in samenwerking met ARA Advertising en designbureau Make. Hiervoor deed ik de totale redactiecoördinatie van begin tot het eind.


Rabobank Bedrijven Nieuws

Ondernemerskrant voor klanten van de Rabobank. Gemaakt in opdracht van Rapp Amsterdam. Hiervoor deed ik de totale redactiecoördinatie van begin tot het eind.


Etos Idee

In opdracht van Sanoma Custom Publishing deed ik de redactionele begeleiding van dit nummer voor Etos in de zomer van 2005.


Mijn Uitvaart, het originele inspiratieboek

Samen met een creatief team van Rapp Amsterdam en designbureau DN30 maakten we dit bijzondere boek voor Centraal Beheer Achmea.


Pro.Age

Voor dit magazine van Dove Pro-Age, de verzorgingslijn voor vrouwen van 50+, heb ik tijdelijk managing editor Francien de Vet (Sanoma Custom Publishing) vervangen.


Energie & Wonen

Diverse jaren deed ik de hoofdredactie voor Energie & Wonen, het energiemagazine van NRE Energie, de energieleverancier rondom Eindhoven. Zij werden in 2007 overgenomen door E.ON.


Achmea

Beter Af!

In opdracht van Sanoma Custom Publishing maakten we de eenmalige uitgave Beter Af! voor Zilveren Kruis Achmea. Als managing editor was ik verantwoordelijk voor de totale redactionele leiding.


Lekker in het Leven

Lekker in het Leven

In opdracht van Sanoma Custom Publishing deed ik vervangende werkzaamheden op redactioneel gebied voor dit magazine van Proctor & Gamble.


Fleurop Magazine

Voor de MediaPartners Group had ik de redactionele leiding voor het 1e nummer van Fleurop Magazine.


Helemaal Thuis

In opdracht van Sanoma Custom Publishing heb ik een aantal nummers gemaakt van Helemaal Thuis, het energieblad voor de klanten van Essent.


Groen Licht

Groen Licht

Voor NRE Energie maakte Rapp Amsterdam twee energiemagazines: Energie & Wonen en Groen Licht. Groen Licht werd gemaakt voor de klanten die betaalden voor ‘groene ‘ energie. Voor beide bladen deed ik de hoofdredactie.


Eigen Tijd

In opdracht van pensioenverzekeraar PGGM maakte Rapp Amsterdam vele jaren het magazine Eigen Tijd. Hiervoor deed ik de hoofdredactie.


C1000

In 2007 en 2008 maakte C1000 een magazine voor zijn klanten tijdens de feestperiodes Kerst en Pasen. Als wijnschrijver heb ik een aantal pagina’s gevuld met korte tips over wijn.