Voor de BBQ

Gegrilde rode mul met pesto

Eindelijk weer eens BBQ-weer! Daar moet je dan maar meteen gebruik van maken, toch? Voor vandaag kies ik iets lichtverteerbaars: rode mul met pesto. De rode mul is het hele jaar door verkrijgbaar, maar waarschijnlijk moet je hem wel even bestellen bij de visboer. Is er geen mul, kies dan voor bijvoorbeeld dorade, zeebaars of en scholletje. Een klassieke pesto past altijd. Die maak je natuurlijk zelf! En houd je wat over, geen probleem. Pesto smaakt ook heerlijk bij een stukje vlees, zoals een lamskoteletje. Of smeer op een boterham met kaas: echt heerlijk! 

Welke wijn bij Rode mul van de BBQ?

Geroosterde mul in combinatie met pesto smaakt lekker pittig en kruidig. Mijn keus valt dan meteen op een rosé. Het liefst een eetrosé die wat extra body heeft om overeind te blijven. Of lees mijn verhaal De beste rosé wijn bij de BBQ!

Ben je in de supermarkt? Dan is dit ook een goede keus:

  • AH: Saint Roche rosé, Pays du Gard € 5,99 of rosé Château Coulon (Corbières) € 5,99
  • Gall&Gall: Chateau Vellerambert Julien Rosé (Minervois) € 8,99

 

Muziek: gewoon een heel mooi nummer! Gone van Phlake.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 4 mulfilets met vel
  • zout, versgemalen peper
  • 1 el limoensap
  • 2 el olijfolie

Stap 1

Schaaf met een kaasschaaf 8 dunne plakken van de courgette. Bestrooi de mulfilets met zout en peper en besprenkel met limoensap. Omwikkel elke filet met 2 courgettelinten (eventueel vaststeken met een cocktailprikker). Bestrijk met olie. Leg de mulfilets op een speciaal bbq-roasterplankje (of op ingevet bbq-rooster) boven matig heet vuur en rooster in ca. 2 minuten gaar en goudbruin. Keer voorzichtig halverwege. Serveer met de pesto.

 

VOEDINGSWAARDE P.P. zonder pesto.: 123 Kcal, 5 gram Vet,  14 gram Eiwit, 5 gram Koolhydraat

Klassieke pesto

Verse pestoINGREDIËNTEN

  • 60 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el Pecorino kaas, geraspt
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • zout, versgemalen peper

 

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Draai de machine, gebruik de pulseknop, tot een stevige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

 

Meer inspiratie?

Tip: Lees dit artikel met de beste tips voor een perfecte barbecue!

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in het kookboekje ‘Elk weekend BBQ’.

Credits: Fotografie Rob van de Vet, Foodstyling Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *