Lekker makkelijk

Linguini met tonijn en gegrilde paprika

Mijn dochters lievelingspasta: linguine met tonijn en gegrilde paprika. Dit gerecht is een hit bij ons in huis! Smeuïg, boordevol smaak en een lust voor het oog. Uiteraard stond dit ook op het menu tijdens  haar 21-diner (juli 2016). En terecht, want iedereen wilde het recept hebben. Het is ook heel makkelijk te maken, een kwestie van snijwerk.

Welke wijn bij Linguini met tonijn en gegrilde paprika?

De witte Herdade Dacalada  past hierbij als een huis. Deze Portugese witte wijn is rond, maar heeft ook mooie frisse zuren. Dat combineert uitstekend met deze zomerse pasta met tonijn. De verse tomaten en lichtzure kappertjes sluiten prachtig aan bij de frisheid van de wijn. Smeuïge, heerlijk geurende knoflookolie zorgt voor een filmend effect. Maar ook de Grüner Veltliner of een kruidige rosé uit de Provence zijn aanraders.

3 à 4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 3 grote tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 ansjovisfilets, in stukjes
  • ½ rode Spaanse peper, gesnipperd
  • 2 grote tomaten, in kleine stukjes
  • 20 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 1 potje gegrilde rode paprika met knoflook (AH, 295 gram), in kleine stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 300 gram gedroogde linguini of spaghetti (pasta, Grand Italia)
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit (Taggia, AH Excellent)

Stap 1

Hang een zeef boven een kleine steelpan en laat de tonijn goed uitlekken. Toevoegen aan de olie: knoflook, ansjovis en Spaanse peper. Verwarm de tonijnolie zachtjes en laat het op matig vuur ca. 15 minuten pruttelen tot de knoflook goudbruin is.

Stap 2

Meng intussen de tonijnstukjes met tomaat, peterselie, paprika en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Breng intussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Laat in vergiet uitlekken. Doe terug in de pan en meng het tonijnmengsel erdoor. Giet de warme knoflookolie erover. Goed vermengen. Verdeel over de voorverwarmde pastaborden. Garneer met de olijven. Lekker met een groene salade met kerstomaatjes en geitenkaas en/of sperziebonen.

Ga je dit recept maken? Laat mij weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Eén reactie op “Linguini met tonijn en gegrilde paprika”

  1. Tweede dag was nog lekkerder, alle smaken ingetrokken en in magnetron per bord verwarmd ,wat was dit lekker!!( zelf beetje Chili ? Flakes toegevoegd en beetje parmigiano geraspt en tot slot afgetopt met een drupje olijfolie van olivery ( puglia)Toppie, dank Jolande?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *